Multi Split biedt een flexibeler en effectiever airconditioningsysteem

Voor eigenaren van woningen of bedrijfsgebouwen met meerdere ruimtes is flexibiliteit een belangrijke factor in de keuze voor het beste verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC). LG’ s Multi Split oplossing is ontworpen om deze eigenaren een passende oplossing te bieden.

 

De voordelen van een Multi Split

In vergelijking met een Single Split airconditioner biedt het Multi Split-systeem namelijk ongeëvenaarde voordelen voor gebouwen met meerdere kamers. Deze oplossing vereist slechts één krachtige buitenunit om tot negen binnen units tegelijk te laten draaien. Een Single Split-buitenunit kan slechts één binnen unit van stroom voorzien, waardoor de efficiëntie van het ruimtegebruik en de variatie van binnen units in faciliteiten met meerdere kamers wordt beperkt. Door zowel de technisch sterke elementen van een Single Split en een groter airconditionersysteem te combineren, vormt het Multi-Split systeem een veelzijdig airconditionings systeem.

De Multi Split biedt, in tegenstelling tot Single Split systemen, operationele flexibiliteit die het mogelijk maakt om op elk gewenst moment binnen units toe te voegen[1]. Gebouwen met meerdere kamers draaien meestal niet elke dag op volle capaciteit. Dit omdat verschillende ruimtes apart worden gebruikt, afhankelijk van het tijdstip en de dag.

 

Kosten- en energie-efficiënt

De Multi Split is ontworpen met het oog op efficiëntie in zowel kosten als energieverbruik. Gebruikers kunnen kiezen welke ruimtes met binnen units worden uitgerust, waarbij extra units worden toegevoegd zonder dat daarvoor extra uitgaven aan een buitenunit vereist zijn. Deze efficiëntie stelt gebruikers in staat om hun ruimtes effectiever te benutten en hierdoor verdwijnt de noodzaak om buitenunits te installeren rondom een terras of veranda. Bovendien kunnen gebruikers diverse binnen delen kiezen, denk aan wandmodellen- of cassettemodellen. Al deze toepassingen garanderen maximale HVAC-prestaties voor zowel woningen als commerciële ruimtes zoals restaurants of winkels.

 

Smart-technologieën

De HVAC-prestaties van de Multi Split worden naar een hoger niveau getild doordat deze voorzien is van LG’s Smart Inverter technologieën. Zo beschikt de Multi Split over LG’ s Smart Sensor, deze detecteert de druk en temperatuur van het koudemiddel om de werking van de compressor constant te optimaliseren[2]. Wat de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van de Multi Split aanzienlijk verbetert. Dankzij deze comfort verhogende functie kunnen gebruikers genieten van tot wel 30 procent snellere koeling en tot 44 procent snellere verwarming[3]. Daarnaast verhoogt de Smart Sensor ook de duurzaamheid van de buitenunits door de compressor aan te sturen met nauwkeurige detectie van de druk van het koudemiddel. Hierdoor ligt de kans op uitval van LG’ s Multi Splits 22 procent lager dan bij conventionele modellen.

De Multi Split is ook voorzien van Smart Load Control. Deze technologie is ontworpen om de energie-efficiëntie te maximaliseren, het detecteert de buitentemperatuur om vervolgens de temperatuur van het koudemiddel aan te passen, pas daarna wordt het koudemiddel afgeleverd naar de binnenunits. Dit resulteert in 48 procent meer energiebesparing dan in conventionele modellen[4].

Tot slot beschikt de Multi Split over Internet of Things technologie, aangedreven door het LG SmartThinQ home automation platform. Hiermee kunnen gebruikers door middel van op wifi aangesloten apparaten overal toegang krijgen tot hun airconditioningsysteem. Daardoor wordt het mogelijk om de airconditioner op afstand aan- of uit te zetten of de koel- en verwarmingstemperaturen aan te passen.

 

De oplossing voor een flexibeler en effectiever airconditionersysteem

LG’s Multi Split biedt de flexibele oplossing voor kleine tot middelgrote ruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De oplossing biedt alle technieken voor een energie-efficiënt gebruik in één pakket.

 


[1]  Het aantal binnenunits is afhankelijk van de capaciteit van de buitenunit. Wanneer een buitenunit het maximale aantal binnenunits op volle capaciteit draait, kunnen de prestaties van binnenairconditioners worden beperkt, afhankelijk van de nominale capaciteit van de buitenunit.